2009 m. gruodžio 9 d., trečiadienis

NETIKRAS SVENTINIS ZUIKIS


Taigi reikes:
500 gr. farso;
1 morka;
1 saldi paprika;
1 svogunas;
1 stikline makaronu "vamzdeliu";
1 cesnako skiltele (didele);
grietines pora saukstu (galima 1 saukstas grietines, 1 sauktas majonezo);

Farsa reikia gaminti taip kaip gaminame kotletukus. Na, recepto ju as nesakysiu, nes kiekviena pasidarome sau pacius skaniausius. Taigi keptuveje pakepiname kubeliais pjaustyta svoguna, siaudeliais pjaustyta paprika ir morka. Patroskiname, kol suminksteja darzoves. Iberiame druskos, pipiriuku bei paskaniname grietine. Patroskiname pora minuciu. Isverdame makaronus su trupuciu aliejumi, kad nesukibtu. Ir geriausiaia iki galo nepavirti, kad butu siek tiek kietesni. Imame metaline ar koia kitokia forma ir sluoksniuojame: farso sluoksnis, darzoviu, makaronu, vel darzoviu ir sudedame likusi farsa: gauname toki mesos kukulaiti zuikelaiti. Graziai aptepliojame kiausinio plakiniu mesos virsu ir sauname i orkaite. Na, kaitrumas ir kepimo laikas kiekvienai pagal nuomone. Man patinka apskrudes virsus - tai as pirma pakepinu uzdengusi folijoje, o tada atidengus skrudinu virsu.  Na va, toks labai saunus ir skanus kaledinis patiekalas. Beje, nereikalaujantis daug pastangu.
Skanaus.


Komentarų nėra:

Laimingas tas, kuris mato visas gyvenimo spalvas

Laimingas tas, kuris mato visas gyvenimo spalvas