2010 m. balandžio 8 d., ketvirtadienis

Farširuota lašiša

Niekada negalėdavau atsistebėti šeimininkių gabumu įdaryti žuvį. Galvojau, kad čia begalinis sunkumas patiekalo. Šios Velykos man buvo išbandymų metas. Padariau savo tėvėliams šventę ir suruošiau vaišes. Nutariua save ir juos pamaloninti pirmą kartą farširuota žuvimi.
Jei norite pabandyti, tai Jums reikės:
1,5-2 kg lašišos ar lašišinio upėtakio;
2 bandelių su lašinukais (ar batono);
pusę stiklinės pieno (batono mirkimui);
1-2 šaukštų krakmolo;
2 morkų;
1 svogūno;
2 -3 jūros lydekos filė;
druskos, pipirų, žalumynų, lauro lapų.
Nudiri žuviai odą, išimi kaulus ir žuvies masę sumali per mėsmalę (smulkiai supjaustai), išmirkytas bandeles bei jūros lydekos filė taip pat sumali per mėsmalę. Į gautą masę susdedame svieste pakepintus svogūnus ir morkas, krakmolą bei prieskonius, druską. Viską suminkome ir gautą masę farširuojamą į žuvies odą.
Apačią susiuvame siūlais ir statome apačia į skardą. Kepame orkaitėje 200 C temeparatūroje apie valandą. Iškepusią žuvį atvėsiname ir supjaustome riekelėmis. Ptaiekiame su apslinų ar citrinų griežinėliais.
Skanaus.

Komentarų nėra:

Laimingas tas, kuris mato visas gyvenimo spalvas

Laimingas tas, kuris mato visas gyvenimo spalvas